What's the weather like today (Ἑλληνιστί)

ηλπιζον οτι μη εκεινο εροτησεις. :slight_smile:
δεκατη και προτη ὡρα.:blush:

τημερον εβρεξε βραχέως. νυν ο ηλιος λαμπε. οι σοφισται φασι ψυλον εσεσθαι υπο νυκτα διοτι εσονται ουδεμια νεφελη.

Daivid wrote:

Markos wrote:

επει ηγειρα ειδον οτι εβρεξε.

ἐν τίνι ὥρᾳ ἤγειρας?

ηλπιζον οτι μη εκεινο εροτησεις. > :slight_smile:
δεκατη και προτη ὡρα

πολὺς ὕπνος!

νῦν ὁ τῆς θερμασίας βάθος ἑβδομήκοντά ἐστιν.

καθευδω δευτερᾳ ὥρᾳ. επειτα εγειρω εκτῃ ὥρᾳ. επειτα αναγιγνωσκω βιβλον ῶραν. επετα καθευδω.
ου οντος πλειστος υπνος.

τημερον ωρων πολλαι νεφελαι αλλα ου επρξε.

ἐχθὲς μὲν οὖν, ἐθέρμηνε τὴν γῆν τε καὶ τὸν ἀέρα ἡ ἥλιος. ἔξω οὖν τῆς οἰκίας ἤλθομεν ὁ υἱός μου κἀγώ. τὴν δὲ σφαῖραν ἐβάλλομεν. καλὸν ἦν!

βάλλομεν ἡμεῖς τὴν σφαῖραν

σήμερον πάλιν θερμὸς ἔσται, κατὰ τοὺς σοφούς.

τημερον ηλιος ελαμπε αλλα ου δη θερμον - ο της θερμιας βαθος ην δεκα και πεντε (η πεντηκοντα και ενεα).

τήμερον μέντοι σφόδρα θερμός ἐστιν. ἰδρῶ οὖν. τοὐτ’ ἐστιν τὸ ὕδωρ πίπτει ἐκ τοῦ προσώπου.

ἰδροῖ δή.

τάυτης τῆς νυκτός, νομίζω τὸν ἀέρα πάλιν ψυχρὸν ἔσεσθαι.

ἐχθὲς μὲν εὐδία, σήμερον δὲ βρέξει, ἐπαύριον δὲ νίψει. οἱ γὰρ καιροὶ μεταβολικοί.

οἱ γὰρ καιροὶ μεταβολικοί.

εκει εχομεν ευδιαν. ο ηλιος λαμπε. αι νεφελαι ου οιαι ποιει βροχην

σήμερον μὲν οὖν οὐ φαίνει ὁ ἥλιος. νίφει τε ψυχραίνει τε ὁ Θεός. ὁ οὖν May ὥσπερ λέων εἰσέρχεται.

τημερον μεν δεινα φυσαν τον ἀνεμον ὡδε ἐν τω κρημνω κοκκινου (Red Bluff), καλιφορνια.

εκει ο “May” ὥσπερ οις εισερχεται.
αυθις ο ηλιος λαμπει αλλα ου ην λιαν θερμον τημερον.

χαιρε οι ανδροι μου

πρωτος, εγω θελεω γνωρισαι οτι η σελις αυτη νοημα αγαθα εστιν. ειμι υπαρχων εν δαυενπορτ ιωα, και ωδε, θερμος σφοδρα εστιν. ο ιδρως μου εκπορευων ωσει ποταμος.

χαιρε ανδροι

πρωτος, θελω γνωσαι οτι η σελις αυτη νοημα αγαθη εστιν. ειμι υπαρχων εν Δαυενπορτ Ιωα, και ωδε θερμος σφοδρα εστιν. ο ιδρως μου εκπορευων απο της καφαλης μου ωσει ποτομον.

χαιρε ανδροι

πρωτος, θελω δικνυειν οτι η σελις αυτη νοημα αγαθη εστιν. ειμι υπαρχων εν Δαυενπορτ Ιωα, και ωδε θερμος σποδρα εστιν. ο ουν ιδρως μου εκπορευων απο της κεφαλης μου ωσει ποτομον.

χαιρε ανδροι

πρωτος, θελω δικνυειν οτι η σελις αυτη νοημα αγαθη εστιν. ειμι υπαρχων εν Δαυενπορτ Ιωα, και ωδε θερμος σποδρα εστιν. ο ουν ιδρως μου εκπορευων απο της κεφαλης μου ωσει ποτομον.

ἐγώ μεν κατοικῶ εν τῇ χῶρᾳ τῆς Μαλάυι. ἐνταῦθα ἐστίν καιρός τοῦ χείματος. αει ηλιος λαμπει, αλλά δοκεῖ ἡμῖν ὡς ψυχρόν. σημερον ενδυσάημν το δερμάτινον ἱμάτιον.

φλέγει μέντοι ὁ ἥλιος, ἀλλὰ ἔτι ψυχρός ἐστιν. βράδεως δὲ τήκονται αἱ νιφάδες.

αἱ νιφάδες τήκονται.

Σαῦλος: σημερον ενδυσάημν το δερμάτινον ἱμάτιον.

κἀμοὶ τοιτοῦτο τὸ ἱμάτιον

τὸ ἱμάτιον τὸ δερματικόν.

χαιρε.

τημερον αυθις λαμπει ο ηλιος. αιθρια ην ανευ ουδεμιας νεφελης