Σαυλος
January 29, 2013, 11:34am
181
οἱ Τεξκιτοι…
ὁ Μαρκος εἴπεν ὅτι εἴπε εμοι παρακαλῶ.
εἐγω δε θέλω λίαν λ̍έγειν αυτῳῳωι ἀλλά συγγνώμην ἔχετε. ἐρώτημα ἔχω. γραφοντι Ἐλληνιστί πρῶτον τῶν θελημάτων μου εστιν τουτο· ἐγω θέλω αὐτόν ποιεῖν τα μη θελοντα. τί εστιν; τί οὐ θέλει Μακρος ποιεῖν; ἀκούω ὑμῶν. ὑμεῖς φωνῇ μεγάλῃ λεγετε ὅτι πρόθυμος ὁ Μαρκος ποιεῖν παντα Ἐλληνιστί! σπευδη και ζηλωτής ὁ Μαρκος! ἄρα θαυμάζετε; ἐρωτᾷτε με ὅτι τί βούλει, ὁ Σαῦλε; τί θέλεις;
φοβοῦμαι εἴπειν. Μάρκος δύναται οργίζεσθαι. ἀλλά, συμφημι. ἐρῶ ὑμῖν. ἐγὼ δε θέλω ταύτα · θέλω Μαρκον δοῦναι μοι τὰς ἐπανόρθωσείς. θέλω γράφεῖν πανυ ορθῶς. εἰ γραψω, πῶς μαθήσομαι χωρις τούτων; ἤ φιλήσει Μᾶρκος δοῦναι μοι ταύτα; δόκει ὑμῖν τί;
Σαυλος
January 29, 2013, 12:20pm
182
Μᾶρκε,
συγγνωμην ἔχε. επελαθόμην. οὐ θέλω λεγειν αλληλων εν πολοις λογοις περι αμαρτιας μου η επανορθωσεως σου. ουχι. θέλω μονον προς πέζην (bottom?) ως…
επανορθωσεις·
ειπον σε, ειπον σοι
Χαῖρε Μάρκε,
ὅνομα ἐμοῦ Πηνελόπη έστί, ζῶ δέ ἐν Πειραιεῖ. Δύσκολόν ἐστι τήν ἀρχαῖαν γλώσσαν χρῆν, διότι ἡ νέα Ἑλληνική ἐστί ἡ μητρική ἐμοῦ.
Μέγας κόπος τήν ἀρχαῖαν καί ούχί τήν νέαν ὀμιλεῖν.
Ἀττικίζειν οὐχ ἐπιθυμῶ, ἀλλά τήν ἑλληνιστικήν τε καί βυζαντινήν λεγομένη φιλῶ.
Τό πολυτονικόν σύστημα οὐ καλῶς ἐνθυμοῦμαι.
Έρρωσο
Markos
October 10, 2013, 1:39pm
184
χαῖρε καὶ σύ, φίλη! γράφεις σύ καλῶς Ἑλληνιστί! πάντας γὰρ λόγους σου καταλαμβάνω ἔγωγε. τίνα δὲ βιβλία Ἑλληνικὰ ἐπιθυμεῖς ἀναγνῶναι? ἔγωγε χαίρω ἀναγιγνώσκων τὴν Καινὴν Διθήκην καὶ τὰ τοῦ Ὁμήρου βιβλία.
θέλω δή σε ἐρρῶσθαι!
Χαίρε Μάρκε,
χάριν συντομίας άνευ πολυτονικού η απάντησις.
Τους αττικούς συγγραφείς μάλιστα φιλώ και σχετικώς ευκόλως αναγιγνώσκω, την ορθόδοξον υμνογραφίαν επίσης. Όμηρος πόνον απαιτεί. Σοφοκλής φίλτατος εστί, η μέλιττα της ποιήσεως!
Μέγας ενθουσιασμός εντός μου λόγω των ελληνιζόντων εν ταύτω˘… φόρουμ ( γιγνώσκω…)
Η νέα ελληνική αναιδώς εμπλέκεται μετά της αρχαίας ότε ομιλώ, πολλά δε σφάλματα ποιώ. Ου πτοούμαι!
Πλείστα βιβλία κατέχω εκ των σχολικών μου ετών, και πλείστα ακόμη εκ του διαδυκτίου. Πολλαί αι πηγαί, ελαχίστη η γνώσις μου!
Επιθυμώ γίγνεσθαι Ελληνίς ομιλούσα απταίστως την αρχαίαν, οιασδήποτε χρονικής περιόδου. Ω, το συνοθύλευμα ύφους και λεξιλογίου!
Χαίρε, φίλε Μάρκε
Πηνελόπη
Ἐξηφανίσθην, ἀλλά λήσμων οὐ γέγονα, ὅτι ἡ κοινωνία ἡμῶν ὠφελιμωτάτη τε καί λίαν εὐχάριστος ἐστί.
Markos
February 17, 2014, 6:52am
187
χαρὰν ἔχω, φίλη Πνελόπη, πάλιν ἀναγινώκσων τοὺς λόγους σου. μένε γράφουσα ἡμῖν ὥστε χαρησόμεθα ἐν καλαῖς γραφαῖς παρά σου. μὴ οἴχου, παρακαλῶ! μένε! ἔρρωσο, ἀρίστη!
Πηνελόπη Μάρκῳ χαίρειν.
Λέγω σέ ὅτι πλήρης χαράς εἰμι, οὖσα μεθ’ ὑμῶν .
Ἑλληνιστί πολλάκις λαλήσομεν . Ἑγώ μέν πολλά σφάλματα ποιήσω, ὑμεῖς δε γελάσεσθε.
Χαῖρε φίλε Μάρκε .