Textkit Logo

ΠεÏ￾á½¶ μαθήσεως

Enter the Agora to try to communicate with others in Latin and Ancient Greek.

ΠεÏ￾á½¶ μαθήσεως

Postby Franmorar » Fri Jan 11, 2008 9:44 pm

Καλλῶς δὴ ἴστε, ὦ διαδικτυϊκοὶ φίλοι, ὅτι πολλοὶ εἰσὶν οἳ τὴν Ἑλληνικήν τε μανθάνουσιν γλῶτταν καὶ τὰ γÏ￾άμματα. Καὶ μὲν ἴστε ὅτ΄ á¼￾κ τούτων οá½￾ παῦÏ￾οι βούλονται á¼￾λληνίζειν οá½￾ μόνον τοῦ τὰ παλαιὰ á¼”Ï￾γα ἀναγιγνώσκειν, ἀλλὰ καὶ ὡς ἑλληνιστὶ γÏ￾άφωσίν τε καὶ λέγωσι καὶ διαλέγωνται.

Ἔγωγε νομίζω τοῦ á¼￾παίνου μὲν ἀξίους εἶναι τούτους οἳ á¼￾Ï￾γάζονται Ï€Ï￾ὸς τὸ á¼￾λληνιστὶ διαλέγεσθαι, αá½￾τὰÏ￾ δὴ καὶ á¼￾Ï￾ωτῶ εἰ τοῦτ΄ἄν ὄντως συμφέÏ￾οι.
Ἄλλοι δὲ τὴν Ἑλληνικὴν γλῶτταν μαθόντες βούλονται νέα á¼¢ σήμεÏ￾ον συγγÏ￾αφόμεν΄ ἑλληνιστὶ βιβλία ἀναγνῶναι, ὥσπεÏ￾ á¼￾κεῖνο πεÏ￾á½¶ τοῦ ἉÏ￾έιου ΠοτῆÏ￾ος (ἀγγλικῶς Harry Potter κεκλημένον), ὃ δ΄ἤδη καὶ ῥωμαϊστὶ á¼￾κδεδωκός á¼￾στι. Τίς οὖν, θαυμάζω γε, τοιοῦτον βιβλίον á¼”Ï￾γῳ ἀναγνώσει;

Ἡγοῦμαι δὲ μέντοι κÏ￾εῖττον τὰ γÏ￾άμματα μαθεῖν τὰ Ἑλληνικά, μάλιστα οá½￾ Ï€Ï￾ὸς τὸ ἑλληνιστὶ λέγειν á¼¢ διαλέγεσθαι á¼¢ Ï€Ï￾οσαγοÏ￾εύειν, καίπεÏ￾ τοῦτο συμφέÏ￾ουσαν δίδωσι ἄσκεσιν á¼¢ ἀναγκαῖα Ï€Ï￾ογυμνάσματα, ἀλλὰ Ï€Ï￾ὸς τὸ τοὺς παλαιούς τε κλυτούς τε Ἑλληνικοὺς ἀναγνῶναι συγγÏ￾αφέας. Οὕτως γὰÏ￾ εἶπε, μέμνησθε, ὉÏ￾άτιος á½￾ Ῥωμαῖος ποιητής «Î￾υκτεÏ￾ιναῖς καὶ ἡμεÏ￾ίαις χεÏ￾σὶν βιβλία ἔχετε τὰ Ἑλληνικά». Ἔλεγε δ΄á¼￾κεῖνος εἰκότως τὰ μὲν παλαιὰ, οá½￾ τὰ νέα συγγεγÏ￾αμμένα.

Ὑμεῖς δέ, ὦ διαδικτυϊκοὶ φίλοι, τί πεÏ￾á½¶ τούτων νομίζετε;
Last edited by Franmorar on Mon Jan 14, 2008 5:38 pm, edited 2 times in total.
Hominibus totam versandam constat esse bibliothecam, ut solam utilem scribere sententiam possint.
Franmorar
Textkit Neophyte

Postby petka » Mon Jan 14, 2008 12:26 pm

χαιÏ￾ε, ΦÏ￾ανμοÏ￾αÏ￾, φιλε μου,
πεÏ￾ι μαθησεως, συμφωνω τω ΟÏ￾ατιω λογω. ουδεν καλλιων ελληνικης γλωσσης τε και διανοιας. αλλα αÏ￾ιστος μεθοδος μαθησεως Î￾εα συγγÏ￾αμμενα βιβλικα, α' Î’' κεφαλαια μαθειν εσπεÏ￾ινα.
petka
Textkit Neophyte

Postby Franmorar » Mon Jan 14, 2008 5:26 pm

ΧαῖÏ￾ε καὶ σύ, Πέτκα.
Θαυμάζω ἔγωγε δὴ ὅτι Ï€Ï￾ὸς á¼￾μὲ τέλος á¼￾κ μακÏ￾οῦ χÏ￾όνου ἔγÏ￾αψας. Ἐμοὶ μὲν á¼￾δόκει σ΄ οá½￾κέτι βούλεσθαι á¼￾πιστέλλειν, á¼￾πειδὴ οá½￾κ á¼￾πιστολῇ μου ἀπεκÏ￾ίνω τῇ á¼￾χάστῇ.
Ἐνόμιζον δέ σε χαλεπῶς φέÏ￾ειν με τί γένος á¼￾Ï￾ωτῆσαι τὸ σόν.
Ἐβουλόμην δὲ μόνον γνῶναί σε Ï€Ï￾ότεÏ￾ον γυναῖκ΄ ὄντα á¼¢ μή, ὅτι á¼￾κ ὀνομάτος σου «Πέτκα» οὔ μοι ἔξεστι τοῦτ΄ εἰδέναι. Ἐάν μοι τοῦτο φÏ￾άσῃς, γνώσω εἰ á¼￾γὼ «φίλη μου» á¼¢ «φίλε» σε καλέσω.
ἜÏ￾Ï￾ωσο.
Hominibus totam versandam constat esse bibliothecam, ut solam utilem scribere sententiam possint.
Franmorar
Textkit Neophyte

Postby petka » Wed Jan 16, 2008 11:07 am

χαιÏ￾ε ΦÏ￾ανμοÏ￾αÏ￾, φιλε μου,
:lol: :lol: :lol:
απεκÏ￾ιθην εγω tote ευθυς παλιν αποκÏ￾ινω σοι γυνη, γυνη, γυνη ειμαι, αλλα μια γυνη, ου Ï„Ï￾ια διαφοÏ￾αι γυναικες, βεβαιως, πετκα βουλγαÏ￾ιας ονομα ειναι, εκ ΠαÏ￾ασκευη, βÏ￾ε, ΦÏ￾ανμοÏ￾αÏ￾,
ΜεταφÏ￾ασω τους αγιους πατεÏ￾ες και πολλοι εχÏ￾ησαν "φιλε μου", ου βουλομαι εκφÏ￾αςειν ουδεν αλλο αινιττομενον. Ουκ εγνω χÏ￾ασθαι τους τονους. Βεβαιως δυνατον εστι πιστευειν οτι ειμαι γυνη, ατονως.
petka
Textkit Neophyte

Return to The Agora